A hajó a tervek szerint vasárnap kötött volna ki Mauritius fővárosában, Port Louisban, ám a tervekkel ellentétben nem áll meg Réunion-szigetnél, így hamarabb, már szombaton megérkezett. 

Csakhogy hiába: az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében az a döntés született, hogy nem engedik a sétahajót a rakparthoz.  

Az utasok, valamint az ország egészének egészsége és biztonsága a legfontosabb

– közölte a kikötői hatóság.

Az egészségügyi kockázat jellegéről részleteket nem közöltek, de néhány utas állítólag enyhe gyomorpanaszokkal küszködött a hajó február 13-i dél-afrikai útja során.

A kikötői hatóság közleményből kiderül, hogy a betegség mintegy tizenöt utast érint, őket elkülönítették. A hajózási társaság szóvivője szerint a hajó vezetősége Port Louisba érve együttműködött a hatóságokkal, hogy azok meg tudjanak bizonyosodni a megfelelő az óvintézkedésekről, és arról, hogy a fedélzeten mindenki jól van-e.

Közölték azt is, hogy a vizsgálat eredményeit negyvennyolc órán belül ismertetik. Közleményük szerint a hajón 2184 utas és 1026 fős személyzet tartózkodik. Közülük mintegy 2000 utas szállt volna ki Port Louisban, miután befejezték a körutazásukat, 2279 új utast pedig a fedélzetre vártak volna.

A Norwegian Dawn nevű tengerjáró a nevétől eltérően egyébként nem norvég, hanem egy amerikai székhelyű hajózási társaság, a Norwegian Cruise Line tulajdonában van.