Miközben a Daniel vihar minden idők egyik legnagyobb pusztítását vitte véghez Görögország középső régiójában, földcsuszamlásokkal, utak és hidak összeomlásával, valamint a létfontosságú vízkészletek megbénításával, a birkacsorda vélhetően az üvegházban keresett menedéket, és ha már ott voltak, lakmároztak a nem mindennapi csemegéből – írta meg a Newsweek.

A pásztor látta, amint nyája elkezd legelni, de leginkább az állatok furcsa viselkedése tűnt fel neki.

Az üvegház tulajdonosa a helyi lapnak azt mondta:

nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak. A kánikula miatt sok termést elvesztettünk. Az árvíz szinte mindent elvitt, és most ez. A csorda bement az üvegházba, és megette, ami maradt. Nem tudom, mit mondjak, őszintén.

2017-ben a görög kormány legalizálta a kannabisz gyógyászati​​ célú felhasználását.

2023-ban Görögország felavatta első kannabisztermelő üzemét. A gyógyászati ​​célú növény termesztése jó lehetőségeket kínált, a cégek jelentős beruházásokba kezdtek. A görög kormány tisztviselői szeretnék kihasználni ennek gazdasági előnyeit és szabályozták az orvosi kannabisz termesztését, feldolgozását és exportját.

 

Brüsszel már az elindulása előtt kinyírta a német állami kannabisz-bizniszt

A német törvényhozás elé került az új, Brüsszel elvárásai szerint módosított, a marihuána fogyasztását engedélyező törvényjavaslat. A tervezet jóval szigorúbb a választási kampányban beígért teljes legalizálást célzó javaslatnál. A németek klubokban vásárolhatnak füvet, de otthon is termeszthetik az EU nagy részén illegális növényt. A marihuána iparágról ugyanakkor le kell mondania Berlinnek. Bővebben --->