Egy influencer tippeket osztott meg, hogy hogyan lehet kikerülni a vonatjegyek megvásárlását. Többek között a vécében való elbújást és olyan jegyek vásárlását népszerűsítette, amelyek csak egy megállóra szólnak – írja a Metro.co.uk.

A nyilvános hencegése 800 fontjába került.

bűncselekmény során végigutazta Angliában Midlandset, és Derby, Tamworth, Burton-upon-Trent és Crewe állomásain kötött ki.

Összességében, ha az ember rafinált, többféleképpen is ki lehet játszani a vasúttársaságot. Mindenkinek azt tanácsolnám, hogy ne fizessen

– magyarázza egyik videójában. 

A videói és a kitartó viteldíjfizetés megkerülése miatt az East Midlands Railway és a British Transport Police közös nyomozását követően 773 font (343 ezer forint) pénzbírságot kapott.

Az ügy tanulságos annak, aki ingyen utazna

„Rendkívül elégedettek vagyunk az üggyel kapcsolatos eredménnyel, amely rávilágít a viteldíjcsalás árára – a magas bírságokra és a büntetett előéletre” – vélekedett egy rendőrnő, aki hozzátette, hogy végül a menetdíjat kifizető utasok viselik a legsúlyosabb költségeket a tisztességtelen emberek miatt, akik azt hiszik, hogy megúszhatják fizetés nélkül.

Az East Midlands Railway utasai 100 font bírságot kaphatnak az új jegyen felül, ha jegy nélkül utaznak.

„Tarthatatlan, hogy bizonyos személyek azt hiszik, hogy mentesülnek a szolgáltatásainkért való fizetés alól, és ahogy ezek az esetek is mutatják, csapataink az egész hálózatunkban keresik azokat az embereket, akik úgy gondolják, hogy a törvény megszegése rendben van” – mondta David Meredith, az EMR ügyfélszolgálati igazgatója.