Egyre nagyobb az aggodalom az élő állatokat illetően, miután a hatóságok elrendelték, hogy az izraeli tulajdonú hajó forduljon vissza, így elkerülve az esetleges huti kalóztámadást. Jelenleg több, mint 16 ezer állat tartózkodik az MV Bahijah hajó fedélzetén a CNN cikke szerint. 

A tikkasztó hőség miatt egyre nagyobb nyomás van az ausztrál kormányon. Döntenie kell, hogy engedélyezi-e a hajó indulását, vagy partra szállítja a több mint három hete tengeren rekedt állományt.

Az elmúlt két napban megtisztították a hajót, valamint üzemanyaggal és takarmánnyal is ellátták. Ezzel egy időben azonban az állatok a hajón maradtak, az állatvédők figyelmeztetése ellenére. 

Két független állatorvos szerdán megvizsgálta az élő szállítmányt, és nem találtak jelentős egészségügyi vagy állatjóléti problémát

 – közölte a kormány. 

Az Állatkínzás Elleni Királyi Társaság (RSPCA) úgy reagált az eseményekre, hogy az összes állat alapos vizsgálata lehetetlen, amíg azok mind a hajón tartózkodnak. 

Az ausztrál élőállat-export régóta vita téma az iparág és az állatvédők között. A kormány már ígéretet tett kereskedelmük beszüntetésére, azonban nem érkezett információ arra vonatkozóan, hogy ez mikor fog megtörténni.  

Halomra lőtték a szürke farkasokat a borsodi vadászok, nagyon is tudták, mit csinálnak

A Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a nyomozók számos, a gyanút megerősítő tárgyi bizonyítékot találtak.
Bővebben--->