Vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma véget ért a hamburgi reptéren, ahol egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő az MTI szerint úgy korábban úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, és a hatóság szerint a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki.

A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították.

A repülőtér azóta sem fogad és nem is indít járatokat.

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat. A kislány édesanyja a reptéren van, pszichológus foglalkozik vele.

Az Index a Bildre hivatkozva azt írta, hogy az elkövető egy török férfi, aki egy rendszám nélküli Audival közlekedett, mellyel áttört egy sorompót, és egyenesen a repülőgépek felé hajtott, majd megállt a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe mellett. A férfi ezután állítólag egyfajta Molotov-koktélt dobott ki az autójából, és többször tüzet is nyitott. Szerencsére senki sem sérült meg, és kár nem keletkezett.