Múlt kedden egy 36 éves férfi életét vesztette egy kompbalesetben. A közösségi médiában megjelent videofelvétel szerint a komp legénysége szóváltásba keveredett az áldozattal a baleset előtt a hajótat rámpáján, miközben a hajó kifutott az Athén mellett található pireuszi kikötőből. A leköszönő miniszter múlt heti közlése szerint a férfi érvényes jeggyel szállt fel a fedélzetre, ám azután valamiért mégis leszállt, majd amikor ismét megpróbált feljutni a hajóra, visszalökték, amitől a tengerbe esett.

Az utasok kiáltozása ellenére, akik látták a férfit a vízben, a komp elhagyta a kikötőt, a férfi segítségére pedig senki nem sietett, aki így megfulladt.

Az eset felháborodást, tiltakozást és tüntetéseket váltott ki Görögországban. Varviciotiszt pedig éles bírálok érték, mert a görög televízióban tett nyilatkozatában a hajó legénységével volt rokonszenves – jegyezte meg az MTI. A politikus később bocsánatot kért, hozzátéve, hogy szerinte a megjegyzéseit félreértették.

Lemondását hétfőn az X nevű közösségi oldalon jelentette be. Mindezt néhány órával azután tette meg, hogy az ügyészség büntetőjogi vádat emelt a balesetet okozó Blue Horizon komp kapitányával és a legénység három tagjával szemben, továbbá elrendelte előzetes letartóztatásukat emberi élet tengeri veszélyeztetése, valamint emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Tagadja bűnösségét a Viking ukrán kapitánya

Tagadta bűnösségét a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő Viking Idun szállodahajó 27 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával megvádolt ukrán kapitánya a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) tartott előkészítő ülésen.
Bővebben--->