A vád szerint a kapitány 2019. május 29-én a Viking Sigyn hajó kapitányával történő rádióforgalmazás után tudta, hogy baleset történt, mégsem kezdte meg a Hableányról a vízbe került, közvetlen életveszélyben lévő, segítségnyújtásra szoruló sértettek kimentését.

Kedden – a PKKB előkészítő ülésén – a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le.

Az ügyészi és védői bizonyítási indítványok, valamint a sértetti jogi képviselő észrevételeinek rögzítése után a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

büntetőper október 16-án folytatódik a vádlott távmeghallgatásával.

Tiltott módon, a Hableány-katasztrófa helyszínén forgolódnak a gigantikus szállodahajók

Megszegik a a szállodahajók a Dunán a Hableány-baleset után a budapesti szakaszon bevezetett új szabályokat. Esténként bejárják a Dunát sétahajóként, majd a Margit hídnál, a katasztrófa helyszínén fordulnak meg, ami egy újabb katasztrófa elkerülése miatt tilos. Bővebben>>>

Gondatlan veszélyeztetéssel vádolják az ukrán kapitányt

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében ütközött a Hableány sétahajóval. A sétahajón utazó 33 dél-koreai turistából hetet sikerült kimenteni, a kétfős magyar személyzet is életét vesztette. Egy dél-koreai utast eltűntként tartanak nyilván.

A baleset nyomán több eljárás indult. A kedden elkezdődött büntetőper mellett

a Hableánnyal ütköző szállodahajó ukrán kapitányát is megvádolta az ügyészség vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és segítségnyújtás elmulasztásával.

A polgári perben a károsultak és az áldozatok hozzátartozói, 78 felperes összesen több mint 4 milliárd forint sérelemdíjat követel a balesetben részt vevő két hajót üzemeltető hajózási társaságtól. A társaságok képviselői vitatják a keresetlevél állításait.

Elkezdődött a Hableány-tragédia polgári pere, 4,3 milliárdot követelnek

Megkezdődött a dunai hajóbaleset károsultjai és az áldozatok hozzátartozói által a balesetben részt vevő két hajót üzemeltető hajózási társaság ellen indított polgári per pénteken a Fővárosi Törvényszéken. A 78 felperes összesen több mint 4 milliárd forint sérelemdíjat vár a két hajózási társaságtól. Bővebben>>>