Ifjabb Robert F. Kennedy (RFK), aki környezetvédelmi ügyvéd, oltásellenes aktivista és Amerika leghíresebb politikai dinasztiájának sarja, függetlenként indul az idei amerikai elnökválasztáson.

RFK az 1963-ban Dallasban meggyilkolt elnök, John F. Kennedy unokaöccse, és az 1968-ban Los Angelesben megölt Robert F. Kennedy fia. A 70 éves politikus a 38 éves Nicole Shanahan kalifoniai ügyvédnőt, Sergey Brin ex-nejét kérte fel alelnökjelöltnek – számolt be róla a BBC.

Kennedy kampánya felbolygatta a demokratákat, akik aggódnak amiatt, hogy indulásával rontja Joe Biden elnök újraválasztási esélyeit. 

A Demokrata Nemzeti Bizottság nemrégiben fokozta a Kennedy elleni támadásokat, azzal érvelve, hogy harmadik párti pályázata végül csak a republikánus jelölt, Donald Trump megválasztását segíti elő.

Az immár alelnökjelölt Nicole Shanahan korábban demokrata adományozónak számított volt, aki februárban már elismerte, hogy részben finanszírozta Kennedy kampányának Super Bowl-reklámját.

Kennedy kampánya korábban több nevet is felhozott a jelöltek listájára, akik alelnökjelöltként indulnának, köztük Aaron Rodgers amerikaifutball-sztárt, Jesse Ventura volt minnesotai kormányzót, valamint Andrew Yang és Tulsi Gabbard korábbi demokrata elnökjelölteket.