A nyugat-londoni Kensingtonban található Garden Lodge 11 évig volt a Queen frontemberének otthona. A ház többek között olyan extra felszereltségekkel rendelkezik, mint egy japán nappali, egy dupla magasságú szalon, egy bár/könyvtár, valamint egy zeneszoba is — írja a CNN. 

Az ingatlant Mercury a helyszínen vásárolta meg 1980-ban, állítja az eladást lebonyolító Knight Frank.

Együttműködve Robin Moore Ede szakavatott belsőépítésszel és dizájnerrel, Mercury a következő évtizedben felújította az otthont, a legjobb anyagokkal és személyes dizájnízlését is beleolvasztva, ezzel is létrehozva a vidéki házának nevezett lakást London központjában.

A szalonból, amely egykor annak a zongorának adott otthont (amelyen Mercury a Bohemian Rhapsody című dalt komponálta) most kilátás nyílik az ingatlan kertjére, amelyet nagy magnóliafák és keleti ihletésű szökőkutak díszítenek.

1991-ben bekövetkezett halálakor Mercury az ingatlant és annak minden vagyonát volt szerelmére és bizalmasára, Mary Austinra hagyta.

Amióta Freddie és én beléptünk a mesebeli zöld ajtón, ez a béke helye volt, egy igazi művészház, és most itt az ideje, hogy ezt a béke érzését a következő emberre bízzuk

 - tette hozzá Austin.

Miután több mint 30 évig gondoskodott róluk, a most 72 éves Austin tavaly elárverezte Mercury mintegy 1400 holmiját, és most az ingatlanon van a sor. Knight Frank szerint 38 millió dollárt meghaladó összeg fog elkérni a házért.

 

Albérlettámogatással segítenék munkához a fiatalokat

Áprilisban indul a kormány 200 milliárd forintos keretösszegű, 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programja. Akár havi 180 ezres albérlettámogatást is adhat a fiataloknak a kormány uniós forrásból.Bővebben--->