A német szövetségi rendőrség nyomozást folytat egy férfival szemben, aki azzal viccelődött a repülőtéren, hogy gránátok vannak nála. Az utas ezt azért csinálta, mert túl sokáig tartott a biztonsági ellenőrzés.

A meg nem nevezett 37 éves férfi Frankfurtból szeretett volna Grazba repülni, ám úgy tűnt, hogy a hosszú sor miatt lekési a gépet – írja a Bundespolizei közlménye alapján a Business Insider.

Ezért a személyzetnek többször is azt hangoztatta, hogy három gránát van nála. A rossz vicc miatt a repülőtér biztonsági személyzete végül kihívta a rendőrséget, és elrendelték a férfi, a poggyászai és a vele utazó személyek újbóli ellenőrzését.

Az utas csak ezután mondta el a rendőröknek, hogy valójában nincs nála fegyver, csak frusztrált volt a hosszú várakozás miatt.

A rendőrség közölte, hogy az utasnál valóban nem találtak kézigránátot. A 37 éves férfi végül tényleg lekéste az Ausztriába tartó járatot, és most bűncselekmény színlelése miatt folyik ellene eljárás.

Egy hasonló eset történt a múlt hónapban egy brit férfivel, aki azzal viccelődött a barátival utazás közben Snapchaten, hogy felrobbantja a repülőgépet. A biztonságiak az üzenetet észrevették, és vadászgépeket küldtek a gép kíséretére. A 18 éves férfinak végül 120 ezer dollárt kellett fizetnie, melynek nagyrésze az F-18-as vadászgépek bevetési költségeit fedezi.

 

 

 

Összeomlott a légiközlekedés, több száz járatot töröltek

A biztonsági személyzet egynapos sztrájkja miatt több száz járatot kellett törölni Németország tizenegy repülőterén. Az érintett légikikötőkön a biztonsági ellenőrzés is szünetelt a munkabeszüntetés miatt, emiatt az utazók repülőterekre sem léphettek be.