A levelet egy héttel azután küldték el a képviselőnek, hogy az improvizálva előadta az előadóművész „Lose Yourself" című számát Iowában. A levelet Eminem lemezkiadója, a BMI küldte.

A republikánus képviselő szóvivője úgy reagált, hogy eleget fog tenni a dalszerző kérésének.

A levél szerint a lemezkiadó vállalat egy közleményt kapott Eminemtől – valódi nevén Marshall Mathers III –, melyben azt kifogásolja, hogy a republikánus jelölt az ő zenei alapjait használja – írja a BBC.

A lemezkiadó ezért „az Eminem-művek Vivek 2024 kampány általi bármilyen előadását ettől az időponttól kezdve a licenc lényeges megsértésének fogja tekinteni" – írják.

Tricia McLaughlin kampányszóvivő az esetről úgy nyilatkozott: „Vivek egyszerűen felment a színpadra és elszabadult". 

Az amerikai politikában hagyománnyá vált, hogy a politikusok kampánydalválasztásuk miatt felszólító leveleket kapnak a lemezkiadóktól: Donald Trump egy tucat levelet kapott többek között a Rolling Stonestól, a Queentől, Adele-től és Pharrell Williams-től is, amelyekben arról tájékoztatták, hogy nincs engedélye arra, hogy zenéjüket kampány- és elnöki rendezvényeken használja.

A 38 éves újonc politikust a republikánus kampány egyik legnagyobb kihívójának tekintik, a párt aspiránsainak vitáján is jól teljesített. A jelölt úgy állította be magát korábban, mint aki képes továbbgondolni Donald Trump korábbi elnöki programját.

A Fidesz kampányát sem szívelte a Roxette

2021-ben a Fidesz használta fel engedély nélkül a Roxette „Listen to Your Heart” című slágerdalát, ami miatt a párt kongresszusáról szóló videóját a Facebook letiltotta. A dal már az 1990-es választásokon is a Fidesz kampányának része volt, sőt, a szlogenjüekt is ebből a dalból vették („Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!”).