Az utolsó tulajdonos, Zoe Elliott-Brown elmondta, hogy visszavitte a festményt a jótékonysági boltba, miután egy ismeretlen „fekete alak” vette őt üldözőbe. Most viszont több mint 1680 fontért kelt el egy online aukción egy kislány „elátkozott” portréja, amelyet kétszer is visszavittek egy jótékonysági boltba, azzal az indokkal, hogy a festményi „kísértet járja át”.

A festmény azután lett szélesebb körben ismert, hogy egy kelet-sussexi jótékonysági boltban egy figyelmeztető felirattal is ellátták:

Visszatért!!! Kétszer eladva, és kétszer visszahozva! Te elég bátor vagy?

Zoe Elliott-Brown volt az utolsó személy, aki augusztusban megvásárolta a portrét a Hastings Advice and Representation Centre (HARC) festőműhelyben. Az ITV This Morning című műsorában elmondta, hogy a vásárlás után egy ismeretlen „fekete alak” üldözte, és ezért inkább visszavitte a műalkotást az üzletbe.

Kép: Facebook

Elliott-Brown asszony néhány nappal később visszatért a HARC-ba, hogy megnézze, harmadszor is el tudták-e adni a festményt. Amikor azonban úgy látta, hogy még mindig nem, úgy döntött, hazaviszi, és árverésre bocsátja majd  az eBay-en.