„Hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút” – jelentette ki Orbán Viktor a Fox Newstól néhány hónapja távozó Tucker Carlsonnak adott interjúban, összehasonlítva Joe Biden, valamint elődje és kihívója, Donald Trump külpolitikáját. A magyar miniszterelnök meglátása szerint az elmúlt néhány évtized legjobb külpolitikája Donald Trumpé volt.

„Nem kezdett semmilyen új háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és az oroszokat, még a kínaiakat is. Olyan politikát folytatott, mely a lehető legjobb volt a Közel-Kelet számára” – fejtette ki Trumpról a magyar kormányfő, aki azt is kijelentette: ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz támadás kezdődött, az oroszok nem tehették volna ezt meg:

Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön. Ez, ez az én személyes meggyőződésem.

Orbán Viktor azt mondta, hogy „a republikánusok sokkal közelebb állnak hozzánk az értékeket illetően”, az előző elnök, Donald Trump pedig „értékalapon Magyarország barátja, történelmileg és teljes szívvel”. A Trump ellen folyó jogi eljárásról szólva pedig ennyit jegyzett meg a miniszterelnök: „Magyarországon elképzelhetetlen az, hogy az igazságszolgáltatást a politikai ellenfeleikkel szemben használják fel”.

A volt amerikai elnök ezeket ezeket a meleg szavakat köszönte meg Orbán Viktornak az Instagram-oldalán: