Robert De Niro azt állította a New Yorkban folyó per során, hogy volt asszisztense ellopta tőle 60 ezer dollár, mintegy 22 millió forint értékű légi törzsutaspontjait, melyet a hét gyermekének szánt.

A 80 éves színész a héten többször megjelent már a Canal Productions nevű cége és korábbi asszisztense, a 41 éves Graham Chase Robinson ügyében a bíróságon.

A volt asszisztens ügyvédje, Brent Hannafan a lopott légi törzsutaspontokra vonatkozó követeléssel kapcsolatban a következőket mondta a bíróságon:

Ügyfele egy fillért sem használt fel, amelyet ne költhetett volna el.


Miután Robinson 2019-ben otthagyta De Niro cégét, a Canal Productions 6 millió dolláros pert indított ellene. Azt állították, hogy az asszisztens állandóan tévét nézett munkaidőben és készpénzt, ajándékkártyákat, számítógépeket és fényképezőgépeket is ellopott. 

Robinson erre 12 millió dolláros ellenkeresettel válaszolt, azt állítva, hogy De Niro és a Canal Productions megsértették New York város emberi jogi törvényét. Az asszisztens azt állította, hogy De Niro szexista megjegyzéseket intézett hozzá, és „sztereotip módon női munkaköri feladatokat adott neki, amelyek összeegyeztethetetlenek a beosztásával”.

A per a jövő héten folytatódik. De Niro és Robinson mellett az esküdtszék várhatóan meghallgatja De Niro ügyvédjét, Tom Harveyt, könyvelőjét, Michael Tasch-t, több olyan alkalmazottat, akik 2008 és 2019 között Robinsonnal dolgoztak a Canalnál, valamint Tiffany Chent, De Niro barátnőjét.

Ezrek várták Scorsesét és színészeit Cannes-ban

Sztárparádét hozott Martin Scorsese legújabb filmjének világpremierje. Bővebben --->