A nagy kaland egy távoli galaxisban kezdődött, amikor Leia Organa hercegnő két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak.

Nos, Anthony Daniels az egyetlen, aki az összes Csillagok háborúja filmben szerepelt a droid C-3PO-ként, és a karaktert a televíziós spin-offokban is alakította, többek között az Ahsoka című, jelenleg a Disney+-on sugárzott sorozatban.

C-3PO és R2-D2 robotok a Tatooine városában a Star Wars: IV. epizód - Egy új remény, 1977
C-3PO és R2-D2 robotok a Tatooine városában a Star Wars: IV. epizód - Egy új remény, 1977

A 77 éves Anthony Daniels csütörtöktől vasárnapig, a hertfordshire-i Propstore aukciósházon keresztül válik meg személyes gyűjteményének tárgyaitól a BAFTA londoni Piccadilly bázisán. Közel 200 tárgyat bocsátott árverésre, köztük C-3PO jelmezének egy részét, a forgatás során használt forgatókönyveket és még a legendás űrhajó, a Millennium Falcon egyes részeit is.

A Millennium Falcon darabjait az Elstree stúdió hátsó részében lévő máglyáról mentettem ki, miután befejeződött A Jedi visszatér forgatása

– emlékezett vissza  a BBC érdeklődésére a színész.

Az összes most árverésre bocsátott emléktárgy közül a Csillagok háborúja híres droidjának, C-3PO-nak ikonikus, világító arany feje a legértékesebb, amely a széria 1977-ben bemutatott, legelső filmjében is szerepelt. A filmtörténeti ereklye várhatóan egymillió fontért, közel 435 millió forintot kelhet majd el szombaton.

Senkinek nem kellett minden idők egyik leghíresebb filmes jelmeze

Nem kelt el a szerdai Los Angeles-i árverésen a fehér ruha, amelyet Carrie Fisher a Csillagok háborúja című klasszikus sci-fiben viselt Leia hercegnő szerepében. Bővebben --->