A megállapított ritmus azonban irreálisan lassú a modern zenékhez képest. Manapság a legtöbb popszám 100 és 130 BPM között mozog, hiszen ez a tartomány tudja garantálni, hogy egy dal fülbemászó és táncolható legyen – írja a Euronews. 

A cseneföldi határozat értelmében június 1-jétől többet nem hallhatnak a grozniji diszkókban például Daft Punk dalokat az emberek.

A döntés hátterében a zenék csecsen mentalitáshoz igazítása áll, amely Ramzan Kadirov csecsen vezető ötlete volt eredetileg. 

Más népektől zenei kultúrát kölcsönözni egyszerűen megengedhetetlen

– mondta Musa Dadajev csecsen kulturális miniszter. 

Az új megállapított ritmustartomány igazodik a csecsen dalokhoz, ezáltal a kisebb gyerekek is megismerkedhetnek a csecsen nép kulturális örökségével. 

A csecsen művészek, akiknek eddig ilyen típusú dalaik voltak, június 1-ig kaptak haladékot, hogy átdolgozzák azokat. Amennyiben a kritériumok nem teljesülnek, többet nem adhatják elő dalaikat nyilvánosan.

Csecsenföldön szinte minden választópolgár szavazott

Meghaladta a választási részvétel az oroszországi elnökválasztáson az előző, 2018-as voksolásét moszkvai idő szerint 15 órakor 69,46 százalékkal - közölte vasárnap az orosz Központi Választási Bizottság (CIK).Bővebben--->