A cég az állami felügyelőség szóbeli határozatára tekintettel döntött a termékek visszavonása mellett. Hozzátették ugyanakkor, hogy sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutatott szabálytalanságot a belső vizsgálatuk.

Coca-Cola Horvátország közleményében megjegyezte, hogy továbbra is együttműködnek az illetékes hatóságokkal, a fogyasztók védelme érdekében pedig konkrét lépéseket tesznek.

A horvát állami felügyelőség azután indított vizsgálatot a kérdéses termékekkel kapcsolatosan, hogy több különböző horvát városban (Split, Fiume, Varasd és Zágráb) olyan személyek kerültek kórházba, akik Coca-Colát vagy a cég által forgalmazott Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvizet fogyasztottak, ami megmarta a nyelőcsövüket. A hatóságok jelentése szerint az érintettek már nincsenek kórházban, csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben a rendőrség és az ügyészség is nyomozást indított.

Zöldmosás: így tévesztenek meg minket az italgyártók

Az EU-s Fogyasztói Szervezetek zöldmosással kapcsolatos panaszt nyújtottak be az Európai Bizottságnak, miután több nagy italkereskedő is hamisan használta a 100 százalékig újrahasznosítható kifejezést a palackjain.
Bővebben--->