Brazília legdélebbi Rio Grande do Sul államában az esőzések áldozatainak száma 56-ra nőtt – közölték szombat reggel a helyi hatóságok, miközben több tucat eltűnt embert még mindig keresnek. A polgári védelmi hatóság közölte, hogy 67 embert még mindig keresnek, és csaknem 25 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat, mivel a viharok az Uruguayjal és Argentínával határos állam 497 városának több mint felét érintették.
Az árvizek az állam több régiójában utakat és hidakat pusztítottak el. A vihar földcsuszamlásokat és egy kis vízerőmű gátjának részleges leomlását is előidézte. A hatóságok szerint Bento Goncalves városában egy második gát is össze fog omlani minden bizonnyal – írja a Reuters.

Porto Alegrében, Rio Grande do Sul fővárosában a Guaiba folyó megtörte a partját, elárasztotta az utcákat. Porto Alegre nemzetközi repülőtere határozatlan időre felfüggesztette az összes járatát.

Eduardo Leite kormányzó péntek este azt mondta újságíróknak, hogy a halottak száma még emelkedhet.  A brazil Országos Meteorológiai Intézet szerint szombaton újabb esőzések érhetik az állam északi területeit, és a hatóságok arra kérték a veszélyeztetett területeken élőket, hogy máshol keressenek menedéket.