A 89 éves Benetton, a ruházati márka társalapítója szombaton bejelentette, lemond az elnöki tisztségről. A jelenlegi vezetést támadja, mondván ők állnak a tavaly feltárt 100 millió eurós veszteség mögött – írja az AP. 

Benetton még 2018-ban tért vissza a márka elnöki székéhez, miután 2012-ben egyszer már lemondott. Most a 2020-ben felvett vezérigazgatót és az új vezetőséget okolja a veszteségért.

Röviden: bíztam bennük, és hibát követtem el

– mondta Luciano Benetton. 

Elmondása szerint először tavaly szeptemberben tudatosult benne, hogy milyen komoly  veszteségeket halmozott fel a vállalat.

Az észak-venetói székhelyű ruházati márka híres a színes kötött ruháiról és a fast fashion márkákkal folyatott küzdelmével. Ez azonban nem bizonyult elégnek, hiszen a kreatív és menedzseri újítások ellenére sem sikerült megoldást találni a 2013 óta felgyülemlett 1 milliárd euróra becsült veszteségre.

Benetton megbízatása júniusban jár le, ez pedig egybeesik a Benetton családi holding, az Edizione SpA igazgatótanácsának ülésével, amely során várhatóan új vezetőséget állítanak fel.

Az Edizione, amelynek elnöke Luciano Benetton fia, Alessandro, sokféle részesedéssel rendelkezik, többek között a Mundys révén a közlekedés és az infrastruktúra területén, valamint a Dufy kapcsán az élelmiszer- és ital-kiskereskedelemben, beleértve az Autogrill láncot is.

A családi holding már eladta korábban birtokolt Autostrade per l'Italia SpA-ban lévő részesedését is, miután az általa üzemeltetett genovai autópályahíd 2018. augusztusi, 43 halálos áldozatot követelő összeomlása intenzív politikai vitát robbantott ki. 

A Sheinre is lecsap az EU

Európa szigorítja a kínai székhelyű technológiai vállalatok ellenőrzését. A kínai Shein divatalkalmazás augusztus végétől kezdve szigorúbb szabályokkal szembesül a platformján található tartalmak kezelésére vonatkozóan.
Bővebben--->