Mark McCann, egykori autós terepversenyző videót készített egy valódi autótolvajjal, ahol a tolvaj megmutatja, hogyan lopna el egy 28 millió forintos Range Rover SVR-t. A videót Mark több mint 240 000 feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornájára töltötték fel. 

A tolvaj azt állítja, hogy a Range Rover modell „az egyik legkönnyebben” ellopható, ami riasztóan igaznak bizonyul, mivel a férfi a parkolóba érkezés után állítólag másodpercek alatt kinyitja az autót és beindítja a motort.

A Range Roverekről kiderült, hogy az Egyesült Királyságban a legtöbbet lopott autók közé tartoznak.

A tolvaj ismerteti a legkorszerűbb technikát, amellyel a járműveket ellopja. Kiemeli, hogy a Range Roverek különösen könnyen kinyithatóak és indíthatóak ezzel a módszerrel. Az új technika lehetővé teszi a bűnözőknek, hogy távolról, anélkül lophassanak el járműveket, hogy közvetlenül utánoznák a tulajdonos kulcsait.

A lopás során a tolvaj egy jeladót használva kommunikál az autóval és nyitja ki azt kevesebb mint 20 másodperc alatt anélkül, hogy az autó riasztója bekapcsolna. Ezután egy másik eszközt csatlakoztat az OBD-portba, ami lehetővé teszi az indítást és az elhajtást. A videóból kiderül, hogy létezik legális változata ennek az eszköznek, amelyet csak bizonyos feltételek mellett lehet megvásárolni. Ezzel szemben vannak olyan cégek is, amelyek bárki számára értékesítik ezt a felszerelést anélkül, hogy háttérellenőrzést végeznének – írja a Pénzcentrum a Daily Mail nyomán.