Pénteken összesen öt erőszakos halált halt nő holttestére bukkant a bécsi rendőrség. Az áldozatok közt van egy 51 éves bécsi nő és 13 éves lánya, valamint három, úgynevezett „piroslámpás” bárban dolgozó fiatal nő.

Utóbbi három áldozatnál valóságos vérfürdőről számoltak be a helyi hatóságok: a nők hatalmas vágott és szúrt sebeket szereztek. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, már nem tudták megmenteni őket – írja a Die Presse.

bűncselekmény több helyiségben történt, így a holttesteket is különböző helyiségekben találták meg – nyilatkozta Philipp Hasslinger, a regionális rendőr-főkapitányság szóvivője. A bestiális bűncselekménynek tanúja volt az áldozatok egyik munkatársa, aki úgy élte túl a támadást, hogy bezárkózott egy szobába.

Az Asia Studioban dolgozó fiatal nők elleni támadás döbbenetes voltát mutatja, hogy az áldozatok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy személyazonosságukat azóta sem sikerült megállapítani.bécsi rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást sem az áldozatok állampolgárságáról, sem az életkorukról. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Sokkolóval kellett lenyugtatni az elkövetőt

Az ügy alapos gyanúsítottja egy 27 éves férfi, akit a hármas gyilkosság után szinte azonnal őrizetbe vettek: a nők munkahelyével szemben találtak rá a rendőrök egy bokorban. A férfi még akkor is agresszíven viselkedett, amikor előállították: először egy sokkolóval ártalmatlanították, majd őrizetbe vették. Kihallgatása jelenleg is folyamatban van, ezért a bűncselekmény indítéka egyelőre nem világos. Egyelőre csak annyi valószínűsíthető, hogy késsel támadhatott a gyilkos.

A rendőrséget péntek este 9 óra körül egy járókelő vagy egy szomszéd hívhatta, aki vérnyomokat vett észre az Asia Studio és az út túloldala között.

A megölt anya és lánya esetében egyelőre nem történt letartóztatás. A rendőrök péntek reggel holtan találtak az áldozatokra a lakásban, akiknek a halálát tompa tárgy okozta trauma vagy fojtogatás okozhatta. A támadással a férjet gyanúsítják, aki egyben az apa is, ám azóta sem találják. A bécsi rendőrség tájékoztatója alapján a hajtóvadászat teljes gőzzel folyik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.