Barcelonában a 116-os busz eddig mindig tele volt az Antoni Gaudí Güell parkját látogató turistákkal. A park a város második legnépszerűbb látványossága a Sagrada Familia bazilika után — írja a The Guardian. 

Megoldásképpen a városi tanács elintézte, hogy a busz útvonalát töröljék a Google és Apple térképekről, így a busz újra a helyi lakosságé lehet. 

Eleinte nevettünk az ötleten, de meglepődtünk, hogy az intézkedés ennyire hatásos volt

– mondta César Sánchez, egy helyi aktivista.

Egy másik barcelonai lakos szerint korábban a busz annyira tele volt, hogy az arra rászorulók (például a bottal közlekedő emberek) sem tudtak már felszállni.

Albert Battle, a városi tanács biztonságért és együttélésért felelős vezetője szerint meg kellett szüntetni a 116-os járatra irányuló hivatkozásokat az interneten, bár azt nem volt hajlandó elismerni vagy cáfolni, hogy a tanács kérte volna az útvonal eltávolítását. 

A Google szóvivője csak annyit mondott, hogy csak akkor törölnek egy buszjáratot, ha a tanács kéri meg rá őket.

Sánchez, aki nyolc éve kampányol azért, hogy a tanács foglalkozzon a problémával, azzal viccelődött, hogy a következő lépés az egész Güell Park eltávolítása a Google Térképről. 

Egy kisiskolás is szabadabban bánik a pénzével, mint a Barcelona

A katalán klub sarokba szorított fogatlan oroszlánként vergődik a piacon, ahol a tőzsdefelügyelet és a spanyol szövetség is beintett neki.Bővebben--->