Az indonéziai Bali szigete vonzza az utazókat, ám néhány helytelenül viselkedő, és a szent hegyek helyi lakosait és isteneit figyelmen kívül hagyó turista miatt hivatalosan megtiltották a hegymászást és a túrázást Bali mind a 22 hegyén – írja a timeout.com.

Ez azt is jelenti, hogy nincs több napfelkelte-túra a Batur-hegyen, amely a Balin nyaralók egyik legkedveltebb tevékenysége.

tilalom örökre érvényben marad és nem csak a külföldi turistákra vonatkozik, hanem a belföldi turistákra és a lakosokra is, kivéve a vallási szertartásokat vagy a természeti katasztrófák kezelését.

Balin azért döntöttek így, mert néhány turista megengedhetetlenül viselkedett, leginkább meztelenkedésükkel vívták ki a haragot.

tartományban korábban megtiltották a turistáknak a motorbérlést is és régóta fontolgatják az idegenforgalmi adó bevezetését, annak ellenére, hogy a helyiek, különösen azok, akik túravezetőként, fogadósként és kisvállalkozás-tulajdonosként élnek ezeken a hegyeken. Ők aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy a tilalom milyen hatással lesz vállalkozásukra.

Nem tudta, hogy ilyen régi a Colosseum: az egész világtól bocsánatot kért, amiért belevésett

Levélben kért bocsánatot a Colosseumot megrongáló fitneszedző, aki belevéste az ókori műemlék falába saját és barátnője monogramját. Bővebben >>>