Ausztriában tavaly több mint 15 ezer távolságtartási végezést adtak ki a hatóságok a hozzátartozók közötti erőszak miatt.

Az osztrák rendőrség adatai azt mutatják, hogy a határozatok számát tekintve Bécs áll a lista első helyén 4272 végzéssel.

Az APA osztrák hírügynökség által kikért adatok szerint a tilalmak elrendelése 2020 óta folyamatosan emelkedik:

  • a koronavírus első évében 11652;
  • 2021-ben 13690;
  • 2022-ben pedig 14643 családon belüli erőszakkal kapcsolatos végzés kiadására volt szükség.

2023-ban ez a szám 15115 volt.

A növekvő számok azt mutatják, hogy egyre több bántalmazással kapcsolatos eset kerül ki a „szürke zónából”, az áldozatok egyre több a bűncselekményt jelentenek be a hatóságoknak

– közölte az osztrák belügyminisztérium.

Hozzátette: ez egyértelmű jele annak, hogy az emberek egyre jobban bíznak a rendőrségben.

Ausztria zsebbe nyúl a gyermekvédelemért

Példát mutathat az osztrák labor: Ausztria szövetségi kormánya megduplázza a gyermekvédelemre fordítható költségvetést, idén 1,2 milliárd eurós támogatást kapnak a fiatalokat támogató szervezetek. Szigorodnak a pedofilbüntetések és konkrét lépéseket tesznek az online térben elkövetett visszaélések ellen is.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.