A Karib-tenger déli részén található sziget lehetőséget ad a turistáknak arra, hogy egy helyi művész ingyenes, Aruba-tematikájú tetoválással lepje meg őket. A „tetkóvenírként” (tatoovenir) elnevezett ajándékozás során a látogatók öt helyi tetoválóműhelytől kaphatják meg az életre szóló szuvenírt.

A Thrillist cikke szerint ahhoz, hogy a különleges ajándékot, az Aruba-tetoválást megkaphassák a látogatók, regisztrálniuk kell, ezt követően egy utalványt kapnak, amivel 2024 januárjától június végéig van lehetőségünk átvenni azt.

Ronella Croes, az Arubai Turisztikai Hivatal vezetője azt elmondta: amikor a látogatók távoznak, magukkal viszik a sziget boldogságának egy részét.

Számos okból érdemes az ingyen tetováláson túl Aruba szigetére utazni: a Tripadvisor szerint például itt található a világ egyik legjobb strandja, az Eagle Beach is. 

Nyaralás alatt is magára főz a magyar, a szuvenír szóba sem jöhet

Aki csak teheti, igyekszik visszafogni a kikapcsolódással járó költéseit. A magyar lakosság legnagyobb része például nem hajlandó 5-10 ezer forintnál többet költeni egy éjszakára, ha belföldön utazik.
Bővebben--->