A Dutch News holland hírportál szemléje szerint a polgármester azt mondta, hogy a drogok legalizálásának hatására a nagyvárosokban a társadalom alacsonyabb rétegei által lakott területeken a fiatalok jelentős csoportja szembesül a drogfogyasztás okozta nyomorúsággal és a hozzá kapcsolódó korrupcióval.

Mint mondta, súlyos következményekkel jár a drogfogyasztás a munkásnegyedekben és szerinte könnyen átterjedhet a latin-amerikai országokban látott erőszak Európára.

„A drogokhoz való laza hozzáállás eredményei az egész világon érezhetők. A hatóságoknak keményebben kell fellépniük a rekreációs drogok használatával szemben. Hiányában a világ a bűnözők kezébe adja ezeket az embereket” – mondta Aboutaleb.

Amszterdam polgármestere, Femke Halsema egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy dekriminalizálni és szabályozni kellene a kokain és más kábítószerek értékesítését, hogy csökkentsék a drogkereskedők profitját és kiszorítsák a szervezett bűnözést.

Néhány napja életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Ridouan Taghi marokkói-holland drogbárót Amszterdamban, aki 2015 és 2017 között hat gyilkosságot és négy emberölési kísérletet követett el – írja az MTI.

Sok kokó érkezett Oroszországba

Egy több mint 1200 kilogrammos kokainszállítmány szentpétervári lefoglalásáról tett bejelentést az orosz vámszolgálat és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->