A német kormány most épp azon dolgozik, hogy összeállítsanak egy 7 milliárd euró értékű csomagot az elhúzódó német gazdasági válság ellensúlyozására.

A gazdaságélénkítő csomag a tervek szerint még a nyár előtt elkészülne, hogy elfogadhassa a parlament, és többek között csökkentené a vállalatok adóterheit.

A csomag összértéke nagy eséllyel 7 milliárd euró körül lesz, bár a tárgyalások még korai szakaszban vannak, így az összeg még változhat – írja a csomagról beszámoló Portfolio.hu.

Drámai kilátások Németországban

Válságok, háborúk, beruházáshiány: jelentősen csökkentette gazdasági előrejelzését a német szövetségi kormány, amely a tavalyi, 0,3 százalékos visszaesés után legújabban arra számít, hogy 2024-ben legfeljebb 0,2 százalékos növekedésre van kilátás.

Ez Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter szerint drámaian rossz helyzetre utal, ám a belátása jóformán „eső után köpönyeg”, mivel a kutatóintézetek és a cégek ennél is szkeptikusabbak, és úgy látják, szerencse, ha a recesszióba süllyedt, vezető gazdaság idén nem zsugorodik tovább.

Takaréklángon a fogyasztás, csődhullám fenyegeti a német kisvállalkozásokat

Az elemzők és a nagy szektorok cégei mellett vészjelzést adtak le a kisvállalkozások is Németországban, ahol a válságközeli gazdaság kilátásai miatt tömeges leépítések és csődhullám fenyeget több területen.

A részletekről ITT írtunk bővebben.