Még 2015 júliusában vezették be az új programot, azóta már mintegy 300 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatással segítettek több mint százezer családnak.

Ennek keretében majdnem 50 ezer gyerek megszületését vállalták a családok a támogatás felvételekor - sorolta a politikus az MTI beszámolója szerint.

Majd idén júliustól bővül az otthonteremtési program, a családvédelmi akcióterv keretében július elsejétől már a használt lakás vagy ház vásárlásához is igénybe lehet venni a - csok mellé felvehető, maximum 25 éves futamidejű garantáltan 3 százalék alatti kamatozású - hitelt ugyanakkora összegben mint az új lakáshoz. Így a két gyereket nevelő vagy vállaló családok 10 millió, a három gyereket nevelő vagy vállaló családok 15 millió forint kedvezményes hitelhez juthatnak.

Az államtitkár megemlítette a szintén július elsejétől induló - 10 millió forintos kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön formájában igényelhető - babaváró támogatást is, amely nagycsalád vállalása esetén teljes mértékben támogatássá válhat.