rezsicsökkentés eltörlése és az energiaárak emelkedése óvatosságra intette a vásárlókat, akik minden eddiginél alaposabban megfontolják, hogy megéri-e medencét üzemeltetni az otthonukban. Hiszen nem csak a telepítési, hanem a fenntartási költségekkel is kalkulálni kell, a feltöltési, felfűtési és tisztán tartási kiadások jelentősen befolyásolhatják a megvásárolni kívánt ház rezsijét.

Az épített medencével rendelkező ingatlanoknál már jelentősebb hatás érzékelhető az árazás tekintetében, de jellemzően ezekben az esetekben is a lakóingatlan és a telek nagysága a legfontosabb ármeghatározó tényező. 

A Duna House szakértői szerint egy-egy modern, jól felszerelt medence, ha az árban nem is mutatható ki, de nagyban megkönnyítheti az értékesítési folyamatot.

Épített medencéknél a beruházási költség pár százezer forinttól kezdve a milliós nagyságrendet is elérheti. Az éves működési költséget illetően egy kültéri medencénél 80-100 ezer forinttal érdemes számolni, ami egy beltéri fűtött medencénél több mint félmillió forint is lehet.

A költségek legnagyobb része a fűtési és elektromos áram díja, de kalkulálni kell a megnövekedett vízhasználat és a vegyszer költségeivel is.

A prémium ingatlanoknál a legtöbb esetben alapvető elvárás az épületen belüli vagy a kertben, a teraszon található otthoni wellness élményt nyújtó medence, jakuzzi.

Felújították a magyar strandok kétharmadát, és újak is nyíltak

A szinte egész évben üzemelő fürdők mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően ezek kétharmada kínál minőségibb vendégélményt a pihenéshez - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Bővebben >>>