A felmérés szerint továbbra is Sopronban a legdrágábbak az új építésű lakások a vidéki városok közül, azonban az előző negyedévhez képest itt csökkent a négyzetméter átlagára, ám még így is 1,26 millió forint körül alakul.

A második helyen Debrecen áll 1,15 millió forintos négyzetméter átlagárral, míg a harmadik legdrágább város Szeged, ahol átlagosan 1,07 millió forintnál számolnak egy négyzetmétert.

Ugyanakkor 2023 harmadik negyedévére csökkent azoknak a vidéki városoknak a száma, ahol hétszámjegyűek a négyzetméterárak. Tavaly még ebbe a csoportba tartozott Győr, Eger és Veszprém is, de azóta mindhárom városban mérséklődtek az árak.

A kínálati négyzetméterár szinte minden megyei jogú városban meghaladta a 600 ezer forintot, a legolcsóbban továbbra is Békéscsabán lehet új építésű lakáshoz jutni, 605 ezer forintos négyzetméteráron. A második legolcsóbb hely Hódmezővásárhely, 700 ezer forintos árfekvéssel.

Elkezdett zuhanni az ingatlanok ára Budapest északi vonzáskörzetében

A fővárosi agglomeráció legolcsóbb része lett Budapest északi vonzáskörzete, de a visszaesés ellenére jóval meghaladják az árak a járvány előtti szintet.
Bővebben--->