A terézvárosi embereknek joga van megtudni, hogy honnan futotta Terézváros fideszes polgármesterének, Hassay Zsófiának egy kétszázmilliós budai villára. Hassay Zsófiának 2014-es vagyonbevallása szerint még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont egy majdnem 700 négyzetméteres kertben lévő 150 négyzetméteres villába költözött a második kerületben - mondta el a Párbeszéd politikusa a 24.hu cikke szerint.

Magyarázatot várunk rá, hogyan tudta kigazdálkodni Hassay Zsófia két év alatt ezt a látványos életmódváltást. Ezért kezdeményezzük az önkormányzat vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottságának az összehívását. Szeretnénk, ha a választók októberben már ennek a vizsgálatnak a fényében hozhatnák meg a döntésüket, hogy ki vezesse majd Terézvárost - mondta Temesvári Szilvia Benedikta.

Az Index azt írja, hogy a VI. kerületi polgármester vagyonnyilatkozatai, valamint budai ingatlanának a tulajdoni lapja szerint Hassay Zsófia vagyona 2014 januárjában még egy 2003-ban vásárolt 65 négyzetméteres II. kerületi lakás, 27,5 millió forintnyi értékpapír és 3,2 millió forint készpénz volt. 2015 januárjára készpénzállománya 1,7 millió forinttal nőtt, ez átlagosan tehát havi 142 ezer forintot takarított meg. Aztán 2016 elejére feltehetően eladta értékpapírjait, készpénzállománya ugyanis 37,3 millió forintra emelkedett. A vagyonnyilatkozat alapján 2016-ban összesen 4,6 millió forintot takaríthatott meg, átlagosan havi 383 ezer forintot. Eközben a polgármester 2014 és 2019 januárja között bevétele végig havi bruttó 788 ezer forint bérjövedelem plusz 118 ezer forint költségtérítés volt, ami 500 ezer forint körüli a nettó bért jelenthet - írta az Index.

Hassay Zsófia később az Indexszel azt közölte, hogy a Bajnok utcai ingatlant 2016-ban a megtakarításaiból - hitel és kölcsön nélkül - 82 millió forintért vásárolta. A polgármester szerint a vagyonnyilatkozati vizsgálat része az ellenzék közös polgármesterjelöltjének, a momentumos Soproni Tamás kampányának. Mindezt alaptalan, pusztán az irigységre apelláló rágalmaknak tartja.