Farzana Rahman, a szállás házigazdája szerint a foglalási idő lejárta után egy táblát talált a szállás ajtaján, amelyen az állt, hogy a benne tartózkodók „legális lakók”.

A tulajdonos a Business Insider-nek azt nyilatkozta, hogy már kezdettől fogva gondok voltak a vendégekkel: a harmincas éveiben járó két vendég tavaly októbertől idén májusig vette ki a lakást, és a társaság hölgy tagja arra kérte Rahmant, hogy távolítsa el az Airbnb platformján folytatott beszélgetést. Ezután a vendég azt is szerette volna, ha a platformot megkerülve inkább készpénzzel fizetne. A házigazda azonban a vendég mindkét kérését elutasította.

A lap megjegyzi, hogy ha valaki hosszabb időre foglal szállást az Airbnb-n, akkor a platform lehetőséget ad arra, hogy havi részletekben fizessen. Rahman vendégei azonban szinte minden esetben késve fizettek, mert a számlájukhoz kapcsolódó hitelkártyán rendszeresen meghiúsult a tranzakció.

A valódi gondok azonban május végén kezdődtek, amikor a vendégeknek ki kellett volna jelentkezniük.

A tulajdonos elküldte az ingatlanhoz a takarítóbrigádját, hogy átadható állapotba rendezzék azt, azonban a vendégek elküldték őket és azt kérdezték a tulajdonostól, hogy maradhatnának-e pár nappal tovább. Rahman először engedett, de az új távozási időpontban sem voltak hajlandóak a vendégek elmenni.

A tulajdonos ekkor az Airbnb-hez fordult segítségért, akik azt válaszolták neki, hogy forduljon a helyi hatóságokhoz. Végül a rendőrséggel vonult az ingatlanhoz, ennek hatására a vendégek azt mondták, hogy másnap távoznak.

De hiába, másnap már egy olyan cetlit tettek ki a vendégek az ajtóra, hogy ők az ingatlan legális lakói, és mindaddig nem költöznek ki, amíg Rahman a megfelelő dokumentumokkal a birtokában és a bírói határozat útján ki nem lakoltatja őket onnan.

Raham benyújtotta a kilakoltatáshoz szükséges papírokat, a bíróság a napokban hallgatna meg őt az ügyben. Az amerikai jogszabályok szerint egy házfoglalónak legalább 20 évig kellene az ingatlanban laknia, hogy a tulajdonjogra igényt tarthasson.

A magyarok kedvenc üdülőparadicsomában már az Airbnb-ben hisznek

A magyarok egyik legkedveltebb nyári üdülőparadicsomában a lakás bérbeadás nagyobb ütemben növekszik, mint maga a turisztikai szektor átlaga, forgalma 2023-ban meghaladta a 3,5 milliárd eurót, ez mára a szállodai bevételek 30 százalékát teszi ki.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→