dél-koreai sajtó számol be a Samsung SDI magyarországi bővítési terveiről: a multicég gyárai közül Magyarországon zajlik leggyorsabban a beruházások kivitelezése.

Jelenleg a második gödi akkugyár bővítése zajlik, a Samsung SDI megerősítette, hogy döntés született a harmadik gödi gyár megépítéséről.

A tervbe vett harmadik gödi üzem létesítéséről már tavaly jöttek hírek, akkor arról volt szó, hogy a Samsung SDI a tervezett új üzemben kizárólag a BMW-nek gyártana hengeres akkumulátorcellákat a BMW új, debreceni akkumulátor-összeszerelő üzeme számára.

A friss információk szerint azonban az újabb magyarországi akkumulátorgyárba történő beruházás hátterében a Hyundai Motor Grouppal való együttműködés áll. A Samsung SDI 2026 és 2032 között a Hyundai Motor Company által az európai piacra dobott új generációs elektromos járművekhez szállítana akkumulátorokat.

Már javában zajlik a harmadik gyárhoz a munkaerő-toborzás.

A dél-koreai sajtóra hivatkozva az atlatszo.hu azt írja, hogy munkásokat a Fülöp-szigetekről veszik fel, nem pedig Európából.

A Samsung SDI magyarországi leányvállalata a Fülöp-szigeteki tengerentúli foglalkoztatási hatósággal kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy a filippínó munkatársak az új magyarországi akkumulátor-gyárban dolgozhassanak.