Megduplázta egy év alatt a profitját az Opus Global Nyrt., amely így történelmi csúcsot jelentő 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el, a szintén rekord 686 milliárd forintos árbevétel mellett. Ahogy arról az Economx is beszámolt, a cégcsoport az éves jelentéssel egyidőben közzétette első hosszútávú stratégiáját.

Bevásárolt a vezérigazgató-helyettes

Ezt követően csütörtökön ismét hírt adott magáról a befektetési holding, amely vezetői feladatokat ellátó személynek a társaság részvényeire vonatkozóan kötött ügyleteiről tett közzé rendkívül tájékoztatást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Ebből a cégcsoport arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy Medgyesi Attila vezérigazgató-helyettes arról tájékoztatta a társaságot, hogy a szerdai tőzsdenapon,

piaci forgalomban összesen 17 ezer darab, 25 forint névértékű, névre szóló Opus törzsrészvényt vásárolt 407 forint/darab átlagáron. A teljesítés nettó összértéke 6 923 326 forint,

amely összeg bejelentésköteles volta okán a társaság azt minden paraméterével rögzítetten nyilvánosságra hozza. Az ügyletet követően Medgyesi Attila összesen 253 448 darab Opus törzsrészvénnyel rendelkezik.

Erős évet zártak

Mint arról lapunk már hírt adott, az üzemi eredmény (EBIT) jelentősen megugrott, a tavalyi évben 42,7 milliárd forintot tett ki. A konszolidált EBITDA pedig 74 milliárd forintról 88 milliárd forintra nőtt 2023-ban. A pénzügyi műveletekből pedig 9,7 milliárd forint pluszt ért el a cégcsoport tavaly.

 

Az adózott eredmény ezeknek a tételeknek köszönhetően történelmi csúcsot döntött 2023-ban. Ez abszolút értékben azt jelentette, hogy 45 milliárd forint lett a profit, ami duplája az egy évvel korábbinak. Lélfai Koppány, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója elmondta:

Minden téren büszkék lehetünk a tavaly elért eredményeinkre, hiszen a rendkívül nehéz külső körülmények ellenére értünk el rekord árbevételt és nyereséget. A menedzsment részéről így jó döntésnek bizonyult, hogy az elmúlt évek jelentősebb akvizíciói után, a szinergiák kiaknázását helyeztük a fókuszba. Az erőfeszítéseink máris látszanak a számokban, és a következő években további lépéseket teszünk az organikus növekedés érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!