A július 2-i bejelentés óta Szoboszlai Dominik követőinek száma megduplázódott, és azóta új csapata, a Liverpool is 18 összesen Instagram-posztot szentelt neki. 

A Kreatív közölte a Dot Creative csapatának kutatását, amelyből kiderült, hogy a focistának az igazolása előtt 512 653 Instagram-követője volt, ezt mostanra 1,3 millióra növekedett. 

Az elemzés arra is kitér, hogy az átigazolás előtt egyetlen szponzorált tartalom szerepelt a sportoló oldalán. Az átlagos kommentek száma július eleje óta egy poszt alatt 2015-re emelkedett, míg a lájkok tekintetében a korábbi 68 082-es átlagból 303 658 lett.

Szoboszlai Dominik úgynevezett engagement rate-je (elkötelezettségi rátája) is megduplázódott az elemzés szerint, ami így most 32,15 százalékos. További érdekesség az is, hogy az óriási, követőszámbeli növekedés ellenére sem csorbult a focista követői hitelességi mutatója, amely 82,11 százalékos.

A követői demográfia lényegében nem változott, nagyrészt továbbra is a magyar szurkolók adják. A másodikak az olaszok (6,16 százalék), a harmadikok pedig a németek (4,41 százalék). Megjelentek azonban az angolok is.

És hogy kik azok a hírességek, akik követik Szoboszlait? A felmérés szerint köztük van volt csapattársa, Erling Braut Haaland, de Neymar, Vinicius Jr., Jude Bellingham, Nkunku és Karim Adeyemi is, nem beszélve a liverpooli csapattársakról.

fizetett együttműködések számát azonban nem befolyásolta Szoboszlai sztárcsapatba igazolása – legalábbis egyelőre.

Nem akármilyen kocsit kell venni Szoboszlainak, ha fel akarja venni a versenyt csapattársaival

A liverpool magyar játékosa lecseréli 80 milliós járgányát, így egy újabb luxusautó következik, ha fel akarja venni a versenyt a fiúkkal. Bővebben--->