Tomáš hozzátette, hogy a részleteket a napokban ismertetik.

Robert Fico (Smer-SD) emlékeztetett, hogy a teljes összegű 13. havi nyugdíj folyósítását 2020-ban, röviddel a parlamenti választás előtt elfogadták. Ha Tomáš előterjeszti, hogy bekerüljön a kormány programnyilatkozatába ennek a tervnek a 2024-es teljesítése, akkor Fico támogatni fogja – írta meg a felvidek.ma.

Tomáš bejelentése szerint a minisztérium másik prioritása a kelet-szlovákiai földrengés károsultjainak megsegítése.

Fico és Tomáš találkozi Eperjes megye elnökével és az érintett települések polgármestereivel, hogy reagáljanak az elvárásaikra.

Mint mondta, humanitárius segítségnyújtó programot indítottak a családok és az önkormányzatok megsegítésére az érintett területeken, a munkaügyi hivatalok a maximális, 800 eurós támogatást juttatják el a családoknak. A községek által igényelhető támogatás maximális összege 15 ezer euró, a pénzből például élelmiszert, higiéniai eszközöket, építőanyagot lehet vásárolni.

Minden ötödik európainak nehézséget okoz a fűtés

Az energiaválság okozta áremelkedés következményeképpen Európa-szerte jelentősen megnőtt az energiaszegény háztartások aránya: az EU lakosságának 22 százaléka fűtési nehézségekkel küzd. A rezsicsökkentési programnak köszönhetően a probléma legkevésbé a magyar családokat érinti – foglalta össze az Európa Projekt-kutatásának eredményeit a Századvég. Bővebben >>>