További 5,4 milliárd forintot biztosít a MÁV-nak a magyar állam, hogy előteljesítse a Szeged-Szabadka vasútvonal magyarországi szakaszát – jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben.

Az indoklás szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal építése miatt a tehervonatoknak a Szeged-Szabadka vasútvonalon kell járniuk, ezért van szükség a többletforrásra. 

vasútvonal felújítása 2021-ben vette kezdetét, a kivitelező a V-Híd, mely a vasúti pályát építi. A projekt magyarországi szakasza 14 kilométer hosszú.

A projekt nem halad zökkenőmentesen: a V-Híd június 30-án arra kérte az alvállalkozókat, hogy fejezzék be a munkát. Ezt technikai okokkal magyarázták, azonban egyes források szerint váratlan többletkiadásokat jelentette, hogy a tehervonalat már egy évvel ezelőtt újraindították. A munkálatokat augusztusban kezdték újra.

A hivatalos kommunikáció szerint október 23-ra adják át a teljes Szeged-Szabadka vasútvonalat, a röszkei szakasz 2025 végére készülhet el teljesen egy cseh kivitelezővel. A tehervonatok azonban a Budapest-Belgrád vasútvonal befejezéséig ezen a vonalon közlekednek.