Pont került végre a 10 éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálának végére is, az ügy a Kúria jogerős ítéletével fejeződött be – írja a Nemzeti Sport.

Az MLSZ még 2009-ben tett feljelentést fogadási csalás miatt, ezután ismert focistákat és bírókat vádolt meg az ügyészség. A nyomozásnak 4 fő szála volt, ebből háromban már született is jogerős ítélet, a nemzetközi szál vádlottjait érintően azonban november 7-én hoztak ítéletet.

Ennek alapján a Kúria négy személyre szabott ki másodfokon fegyházban letöltendő büntetést, az elsőrendű vádlottnak, a szingarpúri T. S. Engnek pedig hét évig kell börtönben lennie.

A másodrendű, korábbi labdarúgónak, K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, B. Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba – a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat

– közli a sportpoltál. 

A Nemzeti Sport megkereste Csákvári Tamást, a Balatonfüredi FC elnökét, aki megerősítette, hogy vezetőedzőjük – akinek munkájával egyébként rendkívül elégedettek voltak – elköszönt a csapattól, megszüntették a munkaviszonyát, s immár keresik az utódját.