Akció ide, akció oda, júniusban az élelmiszer-infláció még mindig 29 százalék fölött volt. A magas árak miatt ma már azok is keresik a kedvezményeket és leárazásokat, akik 1-1,5 évvel ezelőtt nem foglalkoztak ilyesmivel.

Az, hogy melyik a legolcsóbb bolt, szinte havonta változik, egy dologban viszont nincs különbség: mindegyik üzletben találunk túlárazott élelmiszereket.

Akármekkora árengedménnyel is adják, vagy sokkal olcsóbban kijövünk, ha otthon készítjük el ezeket, vagy jobban járunk, ha mást veszünk helyettük. A Hovege.hu összeállította a delish.com alapján azon hét túlárazott élelmiszer listáját, amit szerintük nem érdemes megvásárolni, ha szeretnénk spórolni. 

1. Készételek

Ezek közül a rizses egytálételek a legdrágábbak. A rizs filléres alapanyag, a legtöbb termék tulajdonképpen ebből áll, mellé csak mutatóba kerül hús vagy zöldség. Ez a krumplis, tésztás készételekre is ugyanúgy vonatkozik.

2. Granola

A granolában vannak aszalt gyümölcsök, diófélék, de legnagyobb mennyiségben zabot tartalmaz, ami szintén filléres összetevő. Granolát magunk is készíthetünk, még a drágának számító aszalványok és magvak megvásárlásával is kevesebből kijön, mint a kész bolti.

3. Csomagolt bogyós gyümölcsök

Szezonon kívül aranyárban lehet kapni ilyesmit, hiszen távoli országokból érkeznek, az utaztatásuknak pedig ára van. Vagy megvárjuk a nyarat, vagy beérjük a fagyasztottal, ami még mindig jobban megéri, mint a csomagolt.

4. Csomagolt szeletelt gyümölcsök

Mindannyian tudjuk, hogy megvásárolni és otthon összeállítani a saját gyümölcskeverékünket sokkal olcsóbb – tegyük ezt!

5. Csomagolt saláta

A túlárazott élelmiszerek listáján előkelő helyen szerepelnek a pár szem olajbogyóval, 4 darab sajtkockával „felturbózott” saláták, amihez egy kevés dresszinget is adnak, hogy valamivel azért össze tudjuk mázolni a dobozt – fogalmazott a Hovege.hu.

6. Diákcsemege

A Hovege.hu alaposan körbejárta a témát, jól látszik az összetevők arányán, hogy gyakorlatilag mazsolát veszünk, jó drágán.

7. Csomagolt szószok, mártogatósak

Guacamole, hummusz, sajtszósz és egyéb sós rágcsálnivalókhoz kapható szószok, mártások, ezekből kismillió kapható, de mindegyiknek elég borsos az ára. Otthon töredékéből elkészíthetjük valamennyit, ráadásul nem kerül bele semmilyen mesterséges ízfokozó és tartósítószer.

Ott spórol a magyar, ahol tud: izzadunk a melegben, mégis csökken a mérhető vízfogyasztás

Szinte ugyanannyian fogyasztanak otthoni csapvizet, mint ásványvizet, a többség inkább a zuhanyzást választja és esővízzel, vagy kútból nyert vízzel öntözi kertjét. A fogyasztási szokásokat nemcsak a spórolás motiválja, hanem a megváltozott környezetbarát szemlélet is. Bővebben --->