Elkezdték felépíteni a székesfehérvári Budai úti Interspar és a mellette lévő OBI parkolóiba a fizetős parkoló sorompóit Székesfehérváron, miután annyian használják hétköznaponként, a szomszédos csarnokban zajló kosárlabda mérkőzések idején pedig szinte lehetetlen itt helyet találni.

Spar kommunikációs vezetőjétől, Maczelka Márktól a feol.hu megtudta: a parkolókat a vásárlók kényelme érdekében tartják fenn.

Vállalatunk folyamatosan és külön-külön vizsgálja áruházait ebből a szempontból és fizetős parkolást csak abban az esetben vezetünk be, amikor tömegesen jelennek meg autók - kizárólag parkolási céllal - áruházaink parkolóiban, akadályozva vevőinket a gördülékeny bevásárlásban(…) A konkrét helyszín tekintetében vásárlóink számára az első 2 óra parkolás ingyenes lesz, a tesztüzem pedig 2024. januárjában veszi kezdetét.

 

Ingyenes fővárosi parkolás? – az ördög a részletekben keresendő

Miközben Budapesten egyre terebélyesedik a drága fizetős rendszer, az autósoknak nem kell parkolási díjat fizetniük december 24-én üzemkezdettől egészen január 1-jén üzemzárásig. Csakhogy az ördög ebben az esetben is a részletekben keresendő, vagyis vannak kivételek, érdemes körültekintően leparkolni.

Általánosságban elmondható, hogy a nagyvárosokban az ünnepek idején szintén ingyenessé teszik a parkolást, de a helyi szabályozás eltérő lehet. Hogy január elsejéig hol lehet ingyen letenni az autót, arról itt olvashat részetes összefoglalót >>>