Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgóinak korábbi menedzsere pazar pillanatokat élhetett át a híres cheltenhami lóversenyen, hiszen egymást követő két futamot is a lovai nyertek meg.

Ráadásul ezzel a legendás edző és tulajdonostársai 275 ezer fonton (127 millió Ft) osztozhattak

közli a sportal.hu

„Ez fantasztikus volt, a zsoké mindent kihozott a lovunkból – örömködött a már visszavonult menedzser, s lovainak győzelmét az első Bajnokok Ligája-győzelemhez hasonlította.

A Manchester United egykori vezetője két lováért, Monmiralért és Protektoratért szurkolt szerencsével, a két állat ugyanis elsőként futott be a verseny harmadik napján. Monmiral ráadásul esélytelenként nyert, győzelmére 26-szoros pénz fizettek a fogadóirodák.

Protektorat sem volt tuti favorit, elsőségéért 9,5-szörös pénz járt, és a ló azzal nyert, hogy az utolsó akadályt jobban vette, mint a többiek. 

Sir Alexnek 32 lova van jelenleg, de egy újabb lépésként saját ménest állított fel Hemel Hempsteadben. A United egykori főnöke egyébként meglehetősen aktív az üzleti életben, 2020-ban például 1,3 millió forintért 3 millió font) árverezte el borgyűjteményét.