Hiába nyert 900 millió forint támogatást Siófok, hogy a két éve bezárt Galerius Fürdőt újranyissák, további félmilliárd hiányzik, emiatt a helyzet meglehetősen kilátástalan. A polgármester elszánt azzal kapcsolatban, hogy megmentsék a fürdőt, ám egyelőre ennek módját még nem tudni.

Lengyel Róbert Facebook bejegyzésében azt írja, hogy érthetetlen számára, hogy

miképp fordulhatott elő, hogy egy alig 15 éve megépített épület, szakértői vélemény szerint, majd 40 éves állagúnak felel meg.

Hogy mind a hely kiválasztása, a tervezés, a kivitelezés és a karbantartás tekintetében is, milyen problémák vezettek idáig vezettek idáig?

„Miután -még az uniós források elakadása előtti időszakban- Witzmann úr közbenjárásával, abban állapodtunk meg az állami (megyei) illetékesekkel, hogy segítséget kapunk ebben a dologban és két külön pályázat benyújtásával a felújításhoz szükséges pénzekhez hozzájuthatunk, a kérdés el is dőlt: megmentjük a fürdőnket.” –közli a polgármester.

Majd hozzáteszi, hogy a 900 milliós pályázat után a következő tendert azóta sem írták ki és uniós források híján gyakorlatilag a 0-hoz konvergál annak az esélye, hogy ez mostanában megtörténjen.

„Az új helyzet pedig új döntést kívánt, hisz ily módon a még szükséges, bő félmilliárdnyi forintot, nekünk kellene valahogy előteremteni.” – hangsúlyozta Lengyel Róbert.

A helyzet egyelőre úgy áll, hogy vagy a már elnyert 900 milliót visszaadják a további források hiánya okán és marad úgy, ahogy van a fürdő – azaz bezárva.

Vagy valamilyen alternatív forrásból megpróbálnak további félmilliárd forintot összeszedni. A helyiek mindenesetre igen aktívak a polgármester bejegyzése alatt, a legtöbben jótékonysági gálát tartanának, hogy megmentsék a közkedvelt fürdőt.