Mintegy 50 ezer polgárnak terveznek e-CNY tokeneket szétosztani a közelgő sporteseményeken a kínai Shenzen városában. A digitális jegybankpénz (CBDC) egy olyan új típusú digitális fizetőeszköz, melyet egy ország központi bankja bocsát ki és szabályoz. Technológiája sok esetben blokkláncon alapszik – írja a Fintech.hu. A tokeneket piros borítékban terjesztik majd, az airdrop rendszerén keresztül. Az airdrop egy marketing eszköz, melyen keresztül ingyenes tokeneket oszthat szét egy vállalat, ami ebben az esetben a kínai állam.

A tervek szerint nagyjából 1,4 millió dollár értékben oszt szét digitális jüant az állam.

Legutóbb 2020 októbere és 2022 áprilisa között osztottak szét hasonló mennyiségű CBDC-t. Ezek mellett Shenzen kedvezményes kuponokat is terjeszthet, melyeket kulturális programokon és sporteseményeket lehet beváltani.

A shenzeni hatóságok júliusi közlése szerint eddig 36 millió CBDC tárcát nyitottak a város polgárai és több mint 2,1 millió kereskedő fogadja el az e-CNY tokeneket.

Blokkláncra vált a londoni tőzsde

A Londoni Értéktőzsde egy új digitális piaci üzletág terveit dolgozta ki, amivel a hagyományos pénzügyi eszközök kereskedését kínálná a blokklánc technológián.
Bővebben--->