A vállalat egy éven keresztül vizsgálta a blokklánc-alapú kereskedés lehetőségeit, és most úgy döntött, továbbviszi a terveket.

A Business Times szerint Murray Roos, az LSE Csoport tőkepiaci vezetője úgy nyilatkozott, hogy a vállalat nem épít a kriptoeszközök köré semmit, de a hagyományos eszközökkel való kereskedés javítására szeretné felhasználni a bitcoinhoz hasonló tokenek alapjául szolgáló technológiát.

Murray szerint az elképzelés az, hogy a technológiával létrehozzanak egy folyamatot, ami gördülékenyebb, simább, olcsóbb, átláthatóbb és szabályozott.

A vállalat a hétfői közlése szerint azt fontolgatja, hogy külön jogi személyt hoz létre a digitális piacokkal foglalkozó szektor számára. Hozzáteszi, reményei szerint a következő egy évben belül mindez működőképes is lesz, attól függően, hogy mikor hagyják jóvá azt a szabályozó szervek.

A magyarok is betörnek a kriptopiacra

A magyarok körében is egyre többen próbálják ki magukat a kriptopiacon: a Ferencvárosi Torna Club és a Binance néhány hete megállapodást kötött, aminek értelmében saját NFT-ket dob a klub a digitális piacra. Mindezzel a rajongók kereskedhetnek majd, ezzel is a blokkláncot népszerűsítve a köreikben. 

Indonéz segítséget kaphatnak a hazai kriptósok

Blokklánc technológiák hasznosítási lehetőségeinek egyeztetését célzó magyar-indonéz állami szintű együttműködési megállapodást írt alá Asih Karnengsih, az Indonézi Blokklánc Szövetség elnöke és Gál András Levente, a Neumann János Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Czeglédi Tamás, a magyar Blockchain Koalíció szakmai vezetője.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!