A járatfoglalás során számos apróság miatt rejtett díjat hajlamosak a légitársaságok felszámolni, legyen szó az extra láb- és poggyásztérről, vagy az ülőhely foglalásáról.

A múlt héten azonban az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy véget vet ennek.

A Metro cikkében megjegyzi, hogy a NetVoucherCodes összeállított egy listát a legnotóriusabb légitársaságokról aszerint, hogy egy jegy árához hány rejtett díjat adtak hozzá egy utazáson alkalmával. 

E tekintetben pedig a Ryanair áll az élen.

A kézipoggyásszal, a 20 kg-os feladott poggyásszal, az ülésválasztással, a gyorsított útvonallal és a biztosítással együtt a repülőjegy ára 344 százalékkal ugrott meg a fapados légitársaság esetében.

A második helyen a Wizz Air végzett, ahol 273 százalékkal emelték meg a díjak a járat összköltségét, a harmadik helyre az easyJet került 170 százalékos növekedéssel.

A lap szerint az egyik legjobb módja a költségek alacsonyan tartásának, ha nem választunk magunknak előre ülőhelyet. A légitársaság 90 százaléka felárként kínálja fel ezt a szolgáltatást, ugyanakkor néhány társaság lehetővé teszi, hogy a 24 órás check-in kezdete után válasszunk helyet. 

Bravúros leszállás: búzamezőn landolt a meghibásodott utasszállító

Kényszerleszállást hajtott végre az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe Szibériában. A járat a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, egy búzamezőn szállt le, 159 utassal és egy hatfős személyzettel a fedélzetén. A gép eredetileg Szocsi és Omszk között közlekedik. 
Bővebben--->