A járat a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, egy búzamezőn szállt le, 159 utassal és egy hatfős személyzettel a fedélzetén. A gép eredetileg Szocsi és Omszk között közlekedik.

Az MTI leírása szerint az U6-1383-as járat riadójelzést adott és engedélyt kért, hogy a végcélja helyett a novoszibirszki repülőtéren szállhasson le. A gép hidraulikai rendszerében ugyanis problémák merültek fel, emiatt pedig a személyzet attól félt, hogy a fékek meghibásodhatnak, ezért döntöttek amellett, hogy hamarabb szállnak le.

MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Kép: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

A leszállás sikeres volt, senki nem sérült meg, ugyanakkor magas vérnyomás miatt az egyik utas orvosi ellátásra szorult. A repülőgép törzse is ép maradt, tűz nem keletkezett, a mentőcsúszdákon maguk hagyták el a gépet az utasok, melyek közül 23-an gyermekek voltak.

A Nyomozó Bizottság (SZK) és az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) a történtek miatt vizsgálatot indított. A gépet 2004 tavaszán állították üzembe, légi alkalmassági bizonyítványa 2024-ben jár le.

MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Kép: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.
Bővebben--->