Közleményben üdvözölte a Ryanair a döntést és emlékeztetett, hogy egy olyan időszakban kaptak büntetést, amikor a Covid következményeként még hatalmas vesztesége volt a társaságnak. A hvg.hu hozzáteszi, azóta már rekordnyereségről számolt be a cég. A Ryanair úgy vélte,

az abszurd és politikailag motivált bírság megsemmisítése megerősíti azt, hogy a társaságnak joga van ahhoz, hogy szabadon határozza meg jegyeinek árát.

A Ryanair azon jegyek esetében kérte el a távolságtól függő különadó összegét utasaitól, amelyeket az adó kiszabása előtt, de már a hatályba léptetés utáni időszakra váltottak meg, és az ügyben tavaly júniusban elindult a vita és az üzengetés az ír légitársaság és a kormány között.

Michael O'Leary, a társaság vezérigazgatója akkor a lapnak adott interjújában idiótának nevezte az adót és annak kitalálóját, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert is, sőt egy levélben a miniszter elmeállapotát is negatívan minősítette.

A fogyasztóvédelemért is felelős fővárosi kormányhivatal még augusztusban szabott ki 300 milliós bírságot a cégre, Michael O'Leary pedig bejelentette, kész az Európai Bíróságig elvinni az ügyet.

döntés értelmében tehát a 300 milliós bírságot a Ryanairnek nem kell megfizetnie.

Itt a vége, egyenesen Ursula von der Leyenhez fordul a Ryanair-vezér

Az ír diszkont légitársaság azt akarja elérni, hogy a tagállamok biztosítsák a légterükön átrepülő járatok közlekedését sztrájkok esetén. Az elindított petíciót két hónap alatt már több, mint egymillióan írták alá. Bővebben >>>