Új törvényjavaslatot terjeszt elő az olaszországi Milánó helyhatósága, amely betiltaná az éjfél utáni fagylaltozást, és ezt kiterjesztené minden elviteles ételre és italra is. Így pizzát sem lehetne fogyasztani, éjfél után nem sokkal.

A törvényjavaslatot a lakók érdekében vezetné be a helyi önkormányzat, ezzel ugyanis elejét szeretnék venni az éjszakai zajnak, amelyre nagyon sokan panaszkodnak a helybéliek közül. Úgy gondolják ugyanis, hogy a milánóiakat az utcákon tolongó, zajos csoportok tartják ébren – írja a Dívány.

Ha a testületi többség rábólint a kezdeményezésre, és elfogadják a javaslatot, az új törvény a jövő hónapban már életbe is léphet. Ez pedig azt jelentené, hogy minden elviteles ételnek és italnak is búcsút kell mondani hétköznapokon éjjel fél egy, hétvégén és ünnepnapon pedig fél kettő után.

A pizzafogyasztásra is érvényes tilalom tizenkét milánói kerületben lenne érvényben, köztük a Brera és a Ticinese központi kerületekben, valamint Darsena, Lazzaretto, Corso Como, és a népszerű éjszakai szórakozóhelyek, Arco della Pace és Navigli környékén. Az állampolgároknak május elejéig van lehetőségük fellebbezni és változtatásokat javasolni az új törvényjavaslathoz.