Kiemelt célnak tartja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a lakossági pénzügyi tudatosságot, ennek érdekében örömmel csatlakoztak a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz kapcsolódóan idén is megrendezésre kerülő PÉNZ7 témahéthez.

Az eseménysorozat zárónapján Virág Barnabás, a jegybank alelnöke Hernádnémetiben tartott tanórát 6. osztályosoknak. Az idén tízéves PÉNZ7 programok alkalmával országszerte több ezer iskolában zajlottak rendhagyó, szakértő önkéntesekkel támogatott pénzügyi ismeretterjesztő órák – közölte a jegybank.

A jegybank alelnöke örömmel látogatott el Hernádnémetibe, régi iskolájába, ahol gyermekkorát töltötte. Az interaktív és érdekességekkel teli kötetlen beszélgetés során kiemelte a jegybank e téren tett eddigi erőfeszítéseit. A családi költségvetésről, a tudatos pénzkezelésről, valamint a megtakarítások szerepéről is beszélt, hasznos példákkal illusztrálta ezek fontosságát.

„Ha pénzügyeinket okosan alakítjuk, azzal nem csak saját ügyeinket, de a teljes magyar gazdaság versenyképességét is előremozdítjuk” – mondta Virág Barnabás.

A pénzügyi tudást érdemes minél korábban bevinni az oktatásba, hisz modern pénzügyeink nem csak új lehetőségeket nyitnak meg, de a digitalizáció világában új veszélyeket is rejtenek, amire időben fel kell készíteni mindenkit – tette hozzá az MNB alelnöke.