Az adathalász oldalként működő hamis profil jogosulatlanul használja a társaság logóját, valamint a Penny Market Kft. nevében valótlan nyereményekről értesíti a felhasználókat – értesíti vásárlóit az üzletlánc.

vállalat megteszi a szükséges lépéseket, hogy vásárlóit megóvja a további kellemetlenségektől, de emellett arra is felhívja a figyelmüket, hogy semmiképpen ne kattintsanak a hamis profilok által meghirdetett játékokra és ne adják ki ismerőseik vagy saját bizalmas adataikat beígért nyeremény reményében. 

Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy a Penny semmilyen esetben sem kér nyereményjátékon való részvételért cserében bankkártya adatokat.

Figyelmeztet a Vodafone: csalók élnek vissza a cég nevével

Virágkorát éli az adathalászat, de még mindig rengetegen bevdőlnek a csaló SMS-eknek, ezúttal a Vodafone ügyfelei kerültek a célpontba. Bővebben >>>

Szombaton írta meg a Napi.hu, hogy Tunéziából hívogatják az embereket telefonon, a Yettel szakemberei folyamatosan figyelik az ilyen jellegű gyanús hívásokat és a mielőbbi gyors hálózati beavatkozásnak köszönhetően igyekeznek azokat mielőbb letiltani a rendszerből.

Az elmúlt hetekben megnövekedett és kitartóan magas azoknak az adathalász próbálkozásoknak a száma, amikor SMS, online üzenet, e-mail vagy telefonhívás formájában valójában csalók szeretnének tőlünk pénzt kicsalni vagy megszerezni a személyes adatainkat. Ilyen eset lehet az is, amikor egy ismeretlen külföldi, sok esetben távoli ország telefonszámáról kapunk hívást – hangsúlyozták.